top of page
Search
  • Writer's pictureΚατερινα Μονογυιού

Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στη Ρόδο: Ζωτικής σημασίας η στήριξη στα μικρά νησιά μας

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την Ρόδο μαζί με κλιμάκιο που αποτελούνταν από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο, τους Βουλευτές Λάκη Βασιλειάδη και Γιάννη Μελά, τους Βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Δωδεκανήσου και την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου. Η επίσκεψη του πολυμελούς κλιμακίου στη Ρόδο, φανερώνει την έμφαση που δίνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νησί, όπου έχουν δρομολογηθεί μία σειρά από εμβληματικά και μεγάλα έργα.


Το κλιμάκιο έκανε μία πρώτη στάση στην νέα γέφυρα της Κρεμαστής, η οποία εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις την περασμένη Τρίτη. Αργότερα, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και ακολούθως πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Ρόδου όπου πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής η παρουσίαση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και έξυπνης πόλης.


Η Κατερίνα Μονογυιού τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μικρά νησιά τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. «Η πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Δημάρχους των 42 νησιωτικών δήμων της χώρας με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων αποδεικνύει την ιδιαίτερη μέριμνα μας για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την επίλυση των προβλημάτων στα μικρά νησιά μας. Η στήριξη των μικρών νησιών είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνική συνοχή και αρμονία, για την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την ευημερία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Μονογυιού.


Στη συνέχεια, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, όπου πραγματοποιούνται έργα αποκατάστασης και την Νέα Μαρίνα Ρόδου ενώ αργότερα πραγματοποίησε συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου για θέματα που αφορούν τις ανάγκες του ξενοδοχειακού κλάδου και την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν.


Το πρόγραμμα του κλιμακίου περιελάμβανε και μία περιήγηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου τα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους. Η επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με τη διευρυμένη συνέλευση της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου στο ξενοδοχείο Mediterranean.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Ρόδο, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Ρόδο, την οποία έχω επισκεφτεί πολλές φορές και στο παρελθόν. Με τους βουλευτές του νομού σας δίνουμε μαζί την μάχη, ενωμένο το Νότιο Αιγαίου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. Το Νότιο Αιγαίο είναι ένα και οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες των νησιών μας. Όμως, το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει σε εσάς, στα στελέχη, που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είστε εκεί για να υπερασπιστείτε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και να βάλετε πλάτη ώστε να είμαστε ξανά αυτοδύναμοι και να παραμείνει η χώρα μας ασφαλής και να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχοντας δίπλα μας όλους εσάς θα κερδίσουμε και την επόμενη εκλογική μάχη και θα υπηρετήσουμε την Πατρίδα και πάλι με συνέπεια και υπευθυνότητα. Ευχαριστώ τους ΟΝΝΕΔίτες που βρίσκονται σήμερα εδώ, οι οποίοι είναι οι συνεχιστές της παράταξης. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς και σας ευχαριστούμε που στέκεστε δίπλα στην παράταξη.»


Τέλος, η βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη καθώς και στην τεράστια συμβολή τους στην ωρίμανση και ολοκλήρωση πολύτιμων έργων υποδομών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος σε ανάρτηση του: «Η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού μας καταθέτει τις προτάσεις της για όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας. Γιατί, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έχουν πλέον κοινή ατζέντα και λειτουργούν ως ισάξια μέλη της μεγαλύτερης νησιωτικής Περιφέρειας της Ευρώπης. Και γιατί, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το κτίσιμο της Περιφερειακής συνείδησης είναι πλέον καθημερινή πολιτική.»

4 views0 comments

Comentários


bottom of page