20 Χρόνια από την τραγωδία στα Ίμια.
Πρέπει κάποτε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πρωταγωνιστές εκείνης της κρίσης.


Η κρίση των Ιμίων κορυφώθηκε τις  πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996 φέρνοντας την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα ένοπλης αντιπαράθεσης.
Τα γεγονότα στα Ίμια κλόνισαν την αξιοπιστία της Κυβέρνησης Σημίτη, ειδικά μετά την υποχώρηση των Ελληνικών δυνάμεων από την περιοχή των Ιμίων και το δημόσιο ευχαριστήριο . Αυτό όμως που πλήγωσε τις καρδιές όλων των Ελλήνων ήταν τα νεκρά μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε εκείνη τη νύχτα: Υποπλοίαρχος Π. Βλαχάκος,  Υποπλοίαρχος Χ. Καραθανάσης, Αρχικελευστής Ε. Γιαλοψός. Αυτούς τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα τους θα τους θυμούνται για πάντα όλοι οι Έλληνες.

Η κρίση των Ιμίων έδωσε αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδος σε αρκετά νησιά μέχρι σήμερα. Οι ευθύνες της τότε Κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί δημιουργήθηκαν τετελεσμένα γεγονότα που δύσκολα ο Ελληνισμός θα μπορέσει να αποβάλει. 
Κάποια στιγμή η πολιτεία πρέπει να εξετάσει τι ακριβώς έγινε εκείνη τη νύχτα και να αποδοθούν κάποτε οι ευθύνες στους πρωταγωνιστές εκείνης της κρίσης.