Επίκαιρη σήμερα όσο ποτέ η πρόταση του βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνου Κόνσολα ¨για ενιαίο μέτωπο των πολιτικών δυνάμεων στην διατήρηση των μειωμένων συντελεστών φπα στα νησιά μας¨, δήλωσε η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Κατερίνα Μονογυιού που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου, για την εφαρμογή της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή φπα στην Μύκονο και Σαντορίνη από την κυβέρνηση.

Συμφώνησε η Κατερίνα Μονογυιού και ο χωρικός αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης με την τοποθέτηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου που παρίσταντο στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου, ότι ¨δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός νησιών σε πλούσια και φτωχά¨ και ότι κανένα σενάριο δεν μπορεί να διασπάσει την ενότητα των νησιωτών.Εγώ πιστεύω συνέχισε η κ. Μονογυιού ότι πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών φπα στα νησιά του Αιγαίου ( μεμονωμένα ή συνολικά) και να αποτελέσει ενιαία γραμμή από όλους τους βουλευτές του Αιγαίου, τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Πρέπει δε να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι εμείς δεν θα συμπράξουμε. Στην κρίση που βιώνουμε σήμερα οφείλουμε να ενώνουμε δυνάμεις και η ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου είναι επιβεβλημένη σήμερα όσο ποτέ.