Στο πλαίσιο της επαφής της Κατερίνας Μονογυιού με τους πολίτες των Κυκλάδων, παρευρέθηκε σε εκκλησιαστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στο νησί της Άνδρου.
Η άποψη της κ. Μονογυιού όσον αφορά την επαφή των πολιτών με τους πολιτικούς, είναι ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ξύλινο λόγο αλλά να πλησιάζουν ανθρώπινα και με κατανόηση τους κατοίκους των νησιών μας γιατί τα προβλήματά τους είναι τεράστια  την εποχή που ζούμε.Το Σάββατο 3 Ιανουαρίου παρακολούθησε τον εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ταξιάρχη στην περιοχή Υψηλού Άνδρου καθώς και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που ακολούθησε. Επίσης, παρευρέθηκε στην χοροεσπερίδα και κοπή πίτας του Αθλητικού Συλλόγου Ανδριακού.
Την επόμενη μέρα παρέστη στη θεία λειτουργία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη χώρα της Άνδρου και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Εμπειρίκειο Γηροκομείο Άνδρου, όπου αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μαζί τους.
Κατόπιν, έδωσε το παρόν στην κοπή της πίτας της ενορίας του Αγίου Νικολάου στη περιοχή Κορθίου Άνδρου όπου ακολούθησε γεύμα, καθώς και στην κοπή της πίτας της ενορίας Αγίου Νικολάου Γαυρίου. Σε όλες τις προαναφερθείσες  εκδηλώσεις  χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτηςκ. Δωρόθεος.Η πολιτευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού κΣουσούδη και τον αντιδήμαρχο κ. Λάσκαρη στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου παιδιά τους είπαν τα κάλαντα των Φώτων και αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά. Στην συνέχεια συζήτησαν και ενημέρωσαν την πολιτευτή  για τα προβλήματα του νησιού της  Άνδρου.

    Συνάντηση με τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ είχε η κ. Μονογυιού, όπου συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός της τοπικής εν όψει των επικείμενων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Η κ. Μονογυιού μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Οι Έλληνες πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πολιτική πρόταση που εγγυάται την σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και ανάμεσα στην πρόταση του Σύριζα που υπόσχεται παροχές του τύπου «λεφτά υπάρχουν» με ένα αβέβαιο μέλλον. Το όπλο το δικό μας είναι η αλήθεια, το όπλο των αντιπάλων μας είναι το ψέμα.