Εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου η Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ κ. Κατερίνα Μονογυιού σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί της Σύρου, είχε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες με τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Την Πέμπτη 8.01.2015 συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, τον πρόεδρο κ. Β. Κεφάλα και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων κ. Ν. Βελέντζα καθώς και τον περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου κ. Α. Βλαχάκη, όπου αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες αστυνομικοί στις Κυκλάδες.Την ίδια ημέρα, επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σύρου και συνομίλησε με τον Πρόεδρο των συνδικαλιστών του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου τους συνεχάρη για την βοήθεια που προσέφεραν στους συμπολίτες των νησιών Σύρου, Τήνου και Άνδρου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα με την καθοδήγηση του Αντιπεριφεριάρχη κ. Γιώργου Λεονταρίτη σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε τα νησιά των Κυκλάδων.
Η κ. Μονογυιού δήλωσε χαρακτηριστικά  ¨Είμαι κοντά στα Σώματα ασφαλείας και θα προσπαθήσω να βοηθήσω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα σταθώ δίπλα στον αγώνα που δίνουν για τα δικαιώματα τους. Η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση απέδειξε εμπράκτως με τις ενέργειες της ότι είναι δίπλα στους ενστόλους και στους εν ενεργεία και στους συνταξιούχους με συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν και συνέχισε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Σαμαρά με όπλο την αλήθεια προς τους πολίτες θα δώσει τον αγώνα της για να μην γυρίσει η Ελλάδα πίσω στο χτες.¨