Λέξη κλειδί αυτής της προσπάθειας είναι μόνο μία: Συνεργασία .Οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν χαρακτήρα ζωτικής σημασίας για το μέλλον του νησιού μας.

Η συσσώρευση των χρόνιων προβλημάτων,
,

τα πολλαπλά ζητήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση δημιουργούν ένα καθεστώς θα υποστηρίξω κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την Μύκονο.

Αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί ένα Στρατηγικό σχέδιο για το νησί που θα το οδηγήσει στην χρονιά ορόσημο το 2020 με συγκεκριμένα βήματα και τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων .

Απαιτεί επίσης αντί για κατακερματισμό και διάσπαση των πολιτικών και των προσώπων την ένωση όλων μας για το καλό του νησιού.

Σε αυτή την κατεύθυνση με αυτή την Προοπτική και με συγκεκριμένο Στρατηγικό σχέδιο σκοπεύω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις απ όποια θέση κρίνουν οι πολίτες της Μυκόνου ότι πρέπει να το κάνω.

Καταθέτω εδώ τα κύρια σημεία και τους άξονες μιας Στρατηγικής για το νησί μας που μπορεί να το οδηγήσει  εκεί που του αξίζει στα επόμενα χρόνια.


1.Πρώτος άξονας είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.
Πρέπει παράλληλα να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τους φυσικούς και πολιτιστικούς μας πόρους. Ο συνδυασμός του τουριστικού και πολιτιστικού μας προϊόντος είναι η απάντηση στον διεθνή ανταγωνισμό .Η αίσθηση της γιορτής πού έχουν ερχόμενοι στο νησί μας οι επισκέπτες μας πρέπει να συνδυαστεί  με την γνωριμία με τη Δήλο και τις αρχαιότητες ,με τις εκκλησίες μας, τον πολιτισμό μας.

2.                       Η βελτίωση των Υποδομών και ο σεβασμός του Φυσικού μας περιβάλλοντος.
Το νησί μας πρέπει να γίνει το καθαρότερο στη Μεσόγειο και όχι μόνο.
Να λάμπει από καθαριότητα, από υποδομές και από πρότυπες λύσεις .
Δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Όλοι πρεπει να συμβάλλουμε με ιδέες ,ευθύνη και συλλογικότητα  σε αυτην την κατευθυνση.
Οι παραλίες μας οι δρόμοι μας οι δημοσιοι χωροι πρεπει να λειτουργούν έτσι ώστε να είναι χώροι μοναδικής ομορφιάς.

3.Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.Ο Δήμος πρέπει να αποτελέσει το στρατηγείο για την ανάπτυξη του νησιού. Να βάλει το πλαισιο και να φροντισει να τηρηθουν οι κανονες. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προιοντων μας είτε ειναι τουριστικά ειτε αγροτικα θα δημιουργησουν ευκαιριες που θα φερουν νεες θεσεις εργασιας και δυναμισμο στη Μυκονο.

4.Ένωση όλων γύρω από νέες πρωτοβουλίες για το καλό του νησιου.Το τουριστικό μας προιόν πρέπει να στηριχτεί στη δημιουργια νέων θεσμών ικανών να φέρουν στη Μυκονο κόσμο 12 μήνες το χρόνο.Ενα πολιτιστικό φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας μπορεί να γεμίσει με κόσμο το νησί τους φθινοπωρινους η ανοιξιατικους μηνες . Μόνο αν ενωθούμε θα τα καταφέρουμε.
5.                       Εξωστρέφεια και Επικοινωνιακός δυναμισμός .Η χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών η προώθηση σε όλο το κόσμο του νησιού μας και ο δυναμισμός που πρέπει να επιδείξουμε σε μια δύσκολη κατάσταση είναι οι απαραίτητοι όροι για να τα καταφέρουμε. Χρειαζονται λοιπόν άνθρωποι και στρατηγικές που δεν θα αποτελούν μέρος των προβλημάτων αλλά σαν φάροι θα δείχνουν τους τρόπους για να βαδισουμε μπροστα.

 Σε μια τετοια προσπάθεια οι νέοι άνθρωποι σε συνδυασμο με την εμπειρία και τις γνώσεις των ήδη δοκιμασμένων μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχία νίκης και ανάπτυξης για τη Μύκονο.

Λέξη κλειδί αυτής της προσπάθειας είναι μόνο μία: Συνεργασία .

Μπορούμε  να δημιουργήσουμε  τη Μύκονο που μας αξίζει στο δρομο για το 2020.Συνεργασία για το καλό του νησιού