Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον Διευθυντή του Υφυπουργού Παιδείας, είχε η Κατερίνα Μονογυιού, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, προκειμένου να δρομολογηθούν επιτέλους λύσεις, στα κενά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πού παρουσιάζονται στα νησιά των Κυκλάδων.

Αφορμή για την συνάντηση, αποτέλεσαν κυρίως οι δυσχέρειες που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένες περιοχές και η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των κενών που υπάρχουν στα σχολεία. Δεν έχουν καλυφθεί κενές θέσεις καθηγητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως συμβαίνει στο ΕΠΑΛ Σίφνου που τίθεται θέμα πλέον, μη συμμετοχής των μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του ερχόμενου Μαΐου. Κατά την συνάντηση εξετάστηκαν όλοι οι τρόποι άμεσης επίλυσης του προβλήματος για απαιτούμενο προσωπικό, ώστε να σταματήσει η αγωνία γονέων και μαθητών.


Η Πολιτευτής Κυκλάδων με την Ν.Δ κ. Μονογυιού θεωρεί, ότι προτεραιότητα είναι να καταφέρουν τα παιδιά να ολοκληρώσουν το Λύκειο χωρίς προβλήματα, αφού τα θέματα Παιδείας αποτελούν στρατηγικό στόχο της κοινωνίας μας.