Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.
Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.
Στο Αιγαίο αρχιπέλαγος, στις φωτεινές Κυκλάδες που μας ευλόγησε ο Θεός να ζήσουμε και να εργαστούμε ο τουρισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή.
Ποιοτική και αειφόρος ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας σημαίνει πρώτα απ όλα ενημέρωση ,ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση ορθής τουριστικής συνείδησης κυρίως στους νέους ανθρώπους .Ταυτόχρονα μέσα από την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών  των τουριστικών κυρίως επιχειρήσεων αλλά και την ένωση των προσπαθειών όλων μας προς αυτό το σκοπό ,αφού όλοι μας κερδίζουμε με τον ένα η τον άλλο τρόπο από το τουριστικό μας προϊόν ,θα έρθουν τα αποτελέσματα που πραγματικά αξίζουν για τον τόπο μας.
Τα προβλήματα δεν πρέπει να μας φοβίσουν. Το κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων που είναι πράγματι για φορολογικούς κυρίως  λόγους υψηλό ,η μείωση της μέσης τιμής διάθεσης των δωματίων ως συνέπεια της κρίσης δυσκολεύουν την κατάσταση κυρίως για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες του κλάδου.
Από την άλλη πλευρά η χρονιά φέτος έδωσε ελπίδες ανάκαμψης για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.
Μια πρόταση: Πρέπει να συνδέσουμε το γαστρονομικό μας πολιτισμό ,τα τοπικά μας προϊόντα με το τουριστικό μας προϊόν.
Δεν έχει νόημα να σερβίρουμε στο πρωινό τυρί ή μέλι από την Γερμανία η την Ολλανδία .Ας το ζητούσαν παλιότερα κάποιοι πελάτες.
Τα τοπικά μας προϊόντα έχουν πια Ονομασία Προελεύσεως .Τα νησιά μας έχουν έναν σπουδαίο γαστρονομικό πολιτισμό που οφείλουμε να αποτελέσει μέρος του τουριστικού μας προϊόντος.
Ο τόπος μας έχει μια μοναδικότητα στο φως και στο κλίμα που καθιστά τα προϊόντα μας εξαιρετικά. Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε να εντάξουμε βαθιά στον τουριστικό μας πολιτισμό τα μοναδικά μας προϊόντα.
Δεύτερη πρόταση :Να εντείνουμε τις προσπάθειες για τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό στα νησιά μας.
Οι Ρώσοι κυρίως τουρίστες που πολλαπλασιάζουν την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια ,τώρα που φαίνεται πως θα επιλυθεί και το πρόβλημα της βίζας ,έχουν τεράστιο ενδιαφέρον να επισκεφτούν τα μοναστήρια μας και τα θρησκευτικά μας μνημεία. Ας οργανωθούμε για να διευκολύνουμε αυτές τις τάσεις και τις προσδοκίες τους. Η ηγεσία της εκκλησίας μας  εδώ μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο.
Μικρά και έξυπνα βήματα φέρνουν τα μεγάλα αποτελέσματα.