Η πολιτευτής της Ν.Δ στο Νομό Κυκλάδων και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μυκόνου, κα Αικατερίνη Μονογυιού, από τις 11 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου 2013 πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί της Σίφνου.

Την Τετάρτη 12 Ιούνιου 2013 η κα Μονογυίου μαζί με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Χριστιάννα Καλογήρου, συμμετείχε στη σύσκεψη εργασίας του Δήμου Σίφνου η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, με θέματα συζήτησης τόσο την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Σίφνου, όσο και  τη δημιουργία Μονάδων Αφαλάτωσης Θαλασσίου Νερού. Εν συνεχεία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέρθηκαν στην έλλειψη ιατρών και στα σημαντικά  ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί τόσο στη σύνδεση του με τον Πειραιά, όσο και στη σύνδεσή του με τα υπόλοιπα νησιά. Η κα Μονογυίου δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα στους Δημότες της Σίφνου και θα μεριμνήσει για την επίλυση των προβλημάτων τους.

 Εν συνεχεία, η κα Μονογυιού την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας Χρυσοπηγής που πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Σίφνου. Συγκεκριμένα η κα Μονογυίου το πρωί της Πέμπτης 13/6 παρέστη στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Απολλωνία,  η οποία ετελέσθη προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, συγχοροστατούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Καισσαριανής κ. Δανιήλ, Κοζάνης κ. Παύλου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και Σύρου και Σίφνου κ. Δωροθέου Β΄. Ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Χρυσοπηγής και παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων.