Η πολιτευτής της Ν.Δ στο Νομό Κυκλάδων και Δημοτική Σύμβουλος της Κοινότητας Μυκόνου, κα Αικατερίνη Μονογυιού, στις 29 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το νησί της Μήλου με αφορμή την ημερίδα με θέμα «Τοπική Ανάπτυξη – Θερμά Μεταλλικά Νερά» που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Μήλου με τον Σύνδεσμο Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Στην ημερίδα παρέστησαν, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου  και ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης.

Η κα Μονογυιού απηύθυνε χαιρετισμό και μεταξύ άλλων τόνισε πως «είναι εξαιρετικής σημασίας η εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών της Ελλάδας για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Εν συνεχεία, την 1η Οκτωβρίου με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» επισκέφθηκε το Γηροκομείο Μήλου, απεύθυνε χαιρετισμό και προσφέρθηκε να παρέχει τις υπηρεσίες τις από τη θέση της Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα διατροφικής υποστήριξης για τους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου του νησιού.

Στις 3 Οκτωβρίου είχε συνάντηση με τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Σίφνο.Ενώ στις 4 Οκτωβρίου η κα Μονογυιού επισκέφθηκε το νησί της Κιμώλου και παρέστη στη λιτάνευση της εικόνας και των οστών της Οσίας Μεθοδίας,