Η πολιτευτής του Νομού Κυκλάδων της ΝΔ και Δημοτική Σύμβουλος της Κοινότητας Μυκόνου, κα Αικατερίνη Μονογυιού, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Τήνο, για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, αλλά και για να τιμηθεί η μνήμη των 72 χρόνων από τον τορπιλισμό του Κ/Δ Έλλη έξω από το λιμένα της Τήνου από τους Ιταλούς το 1940.
Οι νεκροί ήρωες του 1940 τιμήθηκαν με τη ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο της «Έλλης» και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτανευτική πομπή της Θαυματουργής Εικόνας της Μεγαλόχαρης.
Παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωρόθεος ο Β ‘, οι Υπουργοί: Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλης, Εργασίας κ. Γ Βρούτσης, οι Υφυπουργοί Παιδείας κ. Θ.Παπαθεοδώρου, Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, οι Βουλευτές Κυκλάδων, Ν. Συρμαλένιος και Π. Ρήγας, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πουσαίος, ο αρχηγός της μείζονος Μειοψηφίας στην ΠΝΑΙ κ. Χ. Κόκκινος, ο περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου κ. Μ Βίλλας, ο Δήμαρχος Ραφήνας, ο Δήμαρχος Τήνου, Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος Δ.Σ. Τήνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – ‘Ανδρου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Τήνου, ο πρώην Βουλευτής κ. Γ. Παπαμανώλης, Αρχηγοί, Αξιωματικοί και Οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων.

Η κα Μονογυιού με την ευκαιρία της εορταστικής ημέρας δήλωσε: «Εύχομαι η μητρική αγάπη της Παναγίας να αγκαλιάζει και να συνοδεύει όλους τους συμπολίτες μας Έλληνες σε όλη την υφήλιο, ειδικά εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη στη δύσκολη εποχή που ζούμε σήμερα. Χρόνια πολλά!»