Όταν αποφάσισα να λάβω μέρος στις προσεχείς εκλογές ήξερα πως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων θα με αντιμετώπιζαν με έκπληξη και απορία! Η σχέση μου με την πολιτική, ξεκίνησε μέσα από την ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων της οποίας αποτελώ μέλος. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εκλέχθηκα σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Μυκόνου.
Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και η δουλειά μου είναι πολύ σημαντική για εμένα. Η εργασία μου στη Μύκονο αποτελεί χώρο δημιουργίας και πηγή προσωπικής ικανοποίησης. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν τόσο καλά. Ήρθαν σημαντικές και δυσάρεστες αλλαγές γύρω μου όπως οικονομική συρρίκνωση, απανωτές απολύσεις φίλων, περικοπές μισθών, φόβος, οργή και απογοήτευση στα πρόσωπατου περιβάλλοντος μου. H αλλαγή προς το χειρότερο σε κανέναν δεν αρέσει, ούτε και σε εμένα βέβαια. Νιώθω άβολα και πως κάτι δεν λειτούργησε σωστά. Αυτό που χάθηκε ήταν η έννοια της εξέλιξης. 
Κάτι που αφορά όλους τους ανθρώπους και τους νέους ακόμη περισσότερο.
   Τότε είπα μέσα μου πως κάπως πρέπει να κινηθώ για να αλλάξει η κατάσταση στο νησί μου αλλά και στην κοινωνία των Κυκλάδων προς το καλύτερο.
Με την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια και οι επιλογές που θα κάνει ο καθένας από εμάς, οι αποφάσεις που θα παρθούν και η στάση του καθενός μας είναι αυτές που θα διαμορφώσουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Η πατρίδα μας χρειάζεται επειγόντως αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και θα καταστήσουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Χρειαζόμαστε οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα στη χώρα μας για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής. Τα προτερήματα μας ως νησιώτες είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η ναυτιλία, ο ήλιος και η θάλασσα. Ο τουρισμός για τα νησιά μας είναι το Α και το Ω. Η μελλοντική ευημερία μας εξαρτάται από τη σωστή αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.
Είμαι 28 ετών και αισθάνομαι ότι κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Και σε αυτή την μεταβατική περίοδο που όλοι μαζί έχουμε να περάσουμε, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε, αν αποβάλουμε την παθητικότητα από μέσα μας, βάλουμε τον πήχη ψηλά και εργαστούμε σωστά. Με όρεξη, πίστη και σωστή κατεύθυνση όλα μπορούμε να τα πετύχουμε. Έχουμε προσαρμοστικότητα και κίνητρο. Έχουμε πρόκληση. Ας αποδείξουμε ομαδικά πως η γενιά μας αξίζει περισσότερα και είναι στο χέρι μας να δώσουμε ο καθένας από εμάς τον καλύτερό του εαυτό. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί και πρέπει να είναι ο κεντρικός πυλώνας μιας ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας που θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα έξω από την κρίση.
Με αυτές τις σκέψεις μετέχω στις εθνικές εκλογές της 6ης  Μαΐου ως υποψήφια στις Κυκλάδες με τη Νέα Δημοκρατία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ